2017 m. vasario 20 d., pirmadienis

GK pertvaros

Pas mus name gipso kartono pertvarų nedaug. Tik dvi. Tarp vaikų kambarių (11 ir 12) ir tarp sandėliuko ir san. mazgo ( 6 ir 7).

Sienų lūžis vaikų kambaryje daromas dėl sieninių spintų, kad nebūtų iškilusios. O kita pertvara daroma su lūžiu, nes san.mazge padarome nišą skalbimo mašinai, gal ateityje džiovyklei, lentynoms ir pan. O iš sandėliuko pusės toje nišoje bus dedamas nedidelis šaldiklis (tikriaušiai 60x60 šaldymo dėžė atidaroma iš viršaus). Virš jo turėtų puikiai tilpti ir rekuperatorius (kažkada).

Pertvara tarp vaikų kambarių buvo montuojama iš 75 mm pločio profilių. Profiliai buvo dedami 40 cm atstumais. Susukus vienos pusės gipso kartoną, buvo dedama 75 mm akmens vata. Ant trumposios sienelės iš abiejų pusių pirmiausia prisukau OSB 12 mm plokštę o ant viršaus gipso kartoną. Ši OSB tarnaus jei reiks spintoje tvirtinti lentynas ar kt.




Sandėliuke pertvara buvo montuoja iš 50 mm pločio profilių. Tik viena atkarpa palei laukinę sieną buvo daroma iš 75 mm profilių, nes šioje pertvaroje pasislėpė d50 kanalizacijos alsuoklis, kuris išlenda į palėpę.

Ant visos šios pertvaros iš abiejų pusių tvirtinau 12 mm OSB ir žalią gipso kartoną. Sandėliuke reikės tvirtinti lentynas, san.mazge gyvatuką ir lentynas virš skalbimo mašinos, tad šios pertvaros norėjosi kiek tvirtesnės. 


Sumontavus gipso kartoną, siūlės buvo nuteptos Fugenfuller'iu su stiklo audinio tinkliuku.


Šių pertvarų profilių kokybe nebuvau patenkintas (Steela profil). Sienų profiliai labai liauni, bet susukus gipso kartoną ir užglaisčius siūles sienos pakankamai tvirtos. 
Apie profilius, jų pasirinkimą ir palyginimą aprašysiu vėliau. Kadangi ir lubų karkasams daryti išbandžiau kelis gamintojus. 

7 komentarai:

  1. Prašom profilių review į trasą :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. O iš ko pamūrytos kitos sienos jei ne paslaptis?
    Laukia panašūs darbai ateityje, tad idomu, vis neapsisprendžiu iš ko daryt vidines sienas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Duju silikatas, devetos silikatines plytos ir gipso kartonas. ;) ankstesni blog'o irasai apie tai byloja ;)

      Panaikinti
  3. Ar klijavai garso izoliacinę juostą ant grindų? Kaip sprendei jungimo su perdanga klausimą, nes manau per ten garsas galėtų gana laisvai keliaut. Kitas klausimas, kodėl profiliai ne Knauf? Kažkada teko daryt remoentą, pritrūkus originalių Knauf profilių dasipirkau noname'o iš senukų, vos pabaigiau sukandęs dantis, nes skardos storis, kaip ji kerpasi, kaip elgiasi tvirtinant visai kitam lygyje. Su tiek pertvarėlių tikrai neverta bandyt taupyti.. na, nebent gimtajam krašte sunku surast :)

    O šiaip, labai džiaugiuos kas kart pamatęs tavo įrašus, please nesustok blogint :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip. Garso izoliacija klijavau ant grindu.
      Prie perdangos prisukau perimetra. Tarpelius tarp perimetro ir mediniu reikuciu uzkamsiau vata. ;) gal nesklis daug garso per sias sienas.
      na taip, sienos tik dvi, uztat lubu daug. Del to ir pirkau pigesnius profilius to pacio gamintojo tiek luboms tiek sienoms, bet luboms veliau dejau kitus nes sitie nlbj pasiteisino. Atradau pigius bet daug geresnius ;) o tie is senuku noname tai visai tragedija.

      Na nesustosiu rasyt... Tiesiog dabar daug dirbu name, tad ne visa laika yra kada prisest prie blog'o ;)

      Panaikinti
    2. Laukiam įrašo apie profilius :)

      Panaikinti
    3. Na kad tiek norinciu reiks parasyt greitu metu. Nebus stebuklingas irasas.. Na bet vis sis tas ;)

      Panaikinti